Thursday, March 12, 2009

NOLENS VOLENS - TAHES TAHTMATA

10.MÄRTS TÕI JÄLLEGI MEIE KOOLI MIDAGI MEELI RIKASTAVAT JA KOSUTAVAT...

NolensVolens on pärimuslik kuid traditsioonidele allumatu - leebe ja samal ajal ürgnaiselik Viljandis teatrit õppivate neidude ansambel. Regilaulud ja oma seaded - omad laulud ja veel omamad seaded.

Pikemalt ja lähemalt: 2007. aasta septembris alustas Viljandi Kultuuriakadeemias esimest kursust viisteist teatritudengit. Neist kaheksa naissoost, neist enamik muusikafriigid. 2008. aasta juulis toimus Viljandis järjekordne folk, kuhu tahtsime väga esinema pääseda. Kaheksast seitse lõid oma pärimussseadete ansambli ja pääsesidki festivalile. Folk sai otsa, aga grupp jäi kokku.

Kodumaiste kõrval lammutame ka välismaiseid rahvalaule, proovides neile mitte haiget teha, pigem leida enda mõnikord teatraalnegi side nendega.


Liikmed:
Katre Kaseleht Kirsti Villard
Liis(u) Lindmaa Maili Metssalu
Mari Pokinen
Marion Undusk
Ragne Veensalu
Loore Martma



MARGUS MIKOMÄGI ÜTLES 23.12.2008 MAALEHES NOLENS VOLENSI KOHTA:

Erinevad hääled ja erineva temperamenditüübiga tüdrukud kõlavad kokku ja on eraldi väljapaistvad. Lisaks ka arukad ja läbimõeldud oma laulmistes. Tekstidel ja liikumises on jõud. Nähtu-kuuldu kinnitab ja annab lootust, et Eesti teatrimaastikule on mõne aasta pärast ilmumas võimas uus naisnäitlejate vägi.


No comments: